• Beste leden en ouders van jeugdleden,

  zoals in de media al aangegeven, mogen vanaf vandaag trainingen in de buitenlucht voor personen t/m 18 jaar worden hervat. Natuurlijk kan en mag dat alleen als we rekening houden met de richtlijnen van het RIVM en het sportprotocol dat door NOC/NSF is opgesteld. Dit protocol is door de KNVB toegespitst op onze sport, het voetbal.

  De afgelopen dagen zijn zowel gemeente als bestuur druk in overleg geweest om te bekijken hoe we de trainingen kunnen hervatten én ons houden aan de regels. Omdat de gemeente de grasvelden bij zowel RKSVB als RKVV Voerendaal al heeft ingezaaid n.a.v. eerdere berichtgeving, hebben we alleen het kunstgrasveld in Voerendaal tot onze beschikking. De doelstelling is om te komen tot een planning waarbij ieder jeugdteam 1 x per week traint.

  Hierbij hebben we echter jullie hulp dringend nodig!

  We gaan hier nu niet alle regels en voorwaarden opsommen, die worden op een later tijdstip naar de verschillende groepen (spelers, trainers, ouders) gecommuniceerd en zichtbaar op het complex in Voerendaal gecommuniceerd.

  Een belangrijke voorwaarde is echter dat er iedere avond een zg. corona-verantwoordelijke aanwezig is, die toezicht houdt op naleving van de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen op en rond het complex en ons helpt dat zaken op een "corona-proof" wijze toegankelijk zijn. Hierbij kun je denken aan afstand houden, gebruik maken van de juiste routing op en rond het complex, hygiëne, geen vermenging van de groep t/m 12 en 13-18 jaar, etc.

  De trainingen kunnen alleen doorgang vinden als we voldoende aanmeldingen krijgen van vrijwilligers die de rol "corona verantwoordelijke" willen invullen.

  Zoals we het nu kunnen overzien, zal dit van 17.30 tot 21.30 uur zijn in de periode vanaf 11 mei tot begin juli. In de ideale situatie kunnen we 2 tijdsblokken per avond maken en ben je maar 1 keer per 2 weken aan de beurt.

  Wij horen graag of jij je hiervoor beschikbaar wil stellen.

  We realiseren ons dat niet iedereen dit om persoonlijke redenen kan of wil en dat respecteren we. We hopen nu het sociale leven en sporten voor volwassenen nog "on hold" staat en iedereen wat meer tijd heeft, toch op voldoende respons zodat we onze jeugdleden die heel graag weer het veld op willen, niet teleur hoeven stellen.Uiteraard zorgen de verenigingen voor instructie en de benodigde/gewenste hygiëne artikelen zoals desinfectie en handschoenen.

  Laat je ons voor a.s. maandag 4 mei even weten of je kunt en naar welke dag/tijd je voorkeur uitgaat? Wij zijn jullie zeer dankbaar !!!

  Indien jullie je willen aanmelden dan svp een mail sturen voor 4 mei naar andrea.scheepers@ziggo.nl

  Groetjes, Jeugdcommissie RKSVB