• Na het verlies van vorige week tegen Berg'28 stonden de kopjes weer omhoog. Rimburg, altijd moeilijk wordt wel eens gezegd. Rimburg, altijd spannend wordt wel eens gezegd. Zo ook deze keer. Voor een neutrale toeschouwer erg leuk om naar te kijken, voor de rasechte clubmensen van RKSVB en Rimburg, niet goed voor de bloeddruk. Gelukkig kan de "neutrale toeschouwer" wel goed overweg met dit soort innoverende wedstrijden. En, een bloeddruk preparaat in een bruin flesje doet wonderen.

  Direct vanaf de eerste minuut zette het team van Rimburg druk naar voren, een vliegende start. Doch, onze jongens speelde zich hier erg goed onderuit en combineerde goed. Uiteindelijk werd Thomas weggestuurd, liep de rechtsback er als het ware uit, legde de bal voor naar Rick, deze tikte naar Tim en boem, 1-0. Dit spel is het spel wat je moet spelen tegen een ervaren, fysiek sterke en gedreven tegenstander. Rustig laten komen, opvangen, blijven combineren, snel omschakelen en dan ongenadig hard toeslaan. In de eerste helft waren de kansen duidelijk voor RKSVB. Het had echt 3-0 kunnen staan en dan had Rimburg niks te klagen gehad. Helaas stond het met rust toch nog 1-0, de kansen werden door RKSVB niet benut.

  Na rust was het een omgekeerd verhaal. De druk van Rimburg werd steeds groter, hun kansen werden steeds groter en nu zag het ernaar uit dat Rimburg de bal in het net ging schoppen. Zo gebeurde het dan ook vroeg in de 2-de helft. Alweer een soort van afvallende bal welke werd opgepikt door Rimburg en nu was het schot in de rechterhoek raak. 1-1.

  De venijnigheid was uit het spel van RKSVB, het veld werd steeds groter, er werd te gehaast gespeeld en minder goed gecombineerd. Veel onnodig balverlies en dat resulteerde in legio mogelijkheden voor Rimburg. Opzich een verdienste van Rimburg, zij zette direct druk op de bal en bleven dit volhouden.
  Hierna volgde een zeer spannende fase waarbij er op het randje werd verdedigd door RKSVB. Spannend doch knap werk. Als neutrale toeschouwer zag ik dat RKSVB het steeds zwaarder kreeg, conditioneel achteruit ging, moeite had met de druk van Rimburg en bij handelingen steeds meer tijd nodig had. Bij een corner nog een goeie kopbal van Sjors, aangemoedigd door de toeschouwers en in de laatste seconde van de wedstrijd nog een dot van een kans voor Luc. Hij ging alleen op de keeper af maar juist toen hij wilde uithalen zat de voet van de laatste man van Rimburg ertussen. Een knappe en correcte sliding. Toen floot de jonge scheidsrechter af.

  Als je dan de teleurstelling ervaart bij beiden teams dan voel je als "neutrale toeschouwer" ook de emotie en de gedrevenheid om te winnen. Ik denk dat Rimburg in de eerste helft voor een 1-1 getekend had en dat RKSVB de krabbel in de 2-de helft zo gezet zou hebben. Neemt niet weg dat beiden teams de gemiste kansen nog vaker op het vizier zullen krijgen deze week en denken, had ik zus of had ik zo, dan hadden we gewonnen. Hetzelfde geldt voor de verdedigers, had ik zus of zo gehandeld, dan was die goal wellicht niet gevallen en hadden we gewonnen. Beiden teams voetbalde om te winnen en dat maakt een wedstrijd als deze zo leuk en spannend.

  Ik ben in dit stukje natuurlijk een neutrale toeschouwer. Dat wil echter niet zeggen dat ik geen mening kan hebben. Jongens van RKSVB, leer van alle gebeurtenissen en momenten die jullie samen op het veld meemaken, houdt de goede zaken vast ( en die waren er genoeg ), train de mindere momenten eruit, praat met elkaar, hoofd omhoog, neuzen dezelfde kant op en vol energie weer op naar de volgende wedstrijd.

  De "neutrale toeschouwer"