• Zaterdag, 14-9-2019, s'morgens om 9:00 uur werden wij opgewacht door de organisatie in Eyserheide. Pedro, Andrea, Rene en Jolande stonden klaar met koffie, Thee en cake. Nadat iedereen was binnengedruppeld  en zijn drankje en cake op hadden vertrokken we naar Heerlen. De groep werd gesplitst in 2 en onder leiding van een gids gingen we een Street Art tocht lopen. Erg leuk om Heerlen ook eens in deze scene te ontdekken. Vele muurschilderingen, graffitie op alles wat je maar kunt bedenken en kleine poppetjes door de hele stad, op de gekste plekken verstopt. Wat zijn er veel, schijnbaar onbenullige dingen te zien waarvan je niet weet wat voor een verhaal erachter zit. Na deze interssante ontdekkingstocht verplaatsten wij ons naar de kantine RKSVB. Hier werden we getracteerd op een lekkere lunch.

   

  De middag werd heel bijzonder. We werden verdeeld in 3 groepen en gingen 3 verschillende clinics volgen. Op het hoofdveld kregen we een zelfverdedigings les, op veld 2 een opleiding tot volleerd honkballer(ster) en op het trainingsveld, helemaal achter in de hoek een yogales. Helemaal geweldig.

   

  Na deze inspannende en ook ontspannende middag moesten we ons snel thuis gaan omkleden want 30 minuten later moesten we ons weer melden  op Eyserheide, bij Pedro en Andrea thuis.

   

  Hier stonden Jos en zijn vrouw ons op te wachten en tot onze verbazing bleken zij 2 vinologen te zijn. In een super gezellige wijnproeverij mochten wij 6 lekkere wijnen proeven. Daarbij werden wij voorzien van de nodige informatie welke sommige van ons na verloop van tijd steeds minder konden opnemen.

   

  Van al dat sporten en drinken krijg je natuurlijk honger en na de wijnproeverij stond er een Amerikaanse worstenkar voor ons klaar. Ik denk dat er wel enkele honderden worsten gesneuveld zijn.

   

  Toen begon het spectakel van de avond. 2 echte roulette tafels en een 21-ger tafel stonden voor ons klaar. Gokken maar.

  Ik ga hier kort over zijn, er werd geld geleend bij de bank, er werd gefraudeerd met de dollarbiljetten, er werden illigale namen doorgegeven, er werd gestolen, er ontstonden ruzie's, er ontstonden verbondjes, mensen hadden opeens een pokerface, mensen droegen zonnebrillen, er werd bijna niet meer gedronken, er werd overlegd, er werd valse informatie verstrekt en last but not least, vriendschappen waren opeens niet meer belangrijk. 1 ding telde en dat was geld, geld, geld:)

   

  Uiteindelijk werden de winnaars, ik ben vergeten wie dat waren:) beloond met een kaartspel.

   

  Daarna werden de goktafels afgebroken, staantafels aan de kant geschoven, muziek hard gezet en werd er nog tot in de late uurtjes gedanst. Wat was het een gezellige, leuke en afwisselende dag, avond en nacht.

  Op naar volgend jaar.

 • Alle foto's