• Na een loodzware "voorbereiding" in de bekercompetitie was het afgelopen zondag een spannende dag. Waar zouden we nu daadwerkelijk staan? Onze tegenstander had mooie uitslagen neergezet in de beker tegen derde en vierde klassers terwijl onze uitslagen er op papier niet zo goed uitzagen. Tel daarbij op dat Daalhof ontzettend veel nieuwe spelers had aangetrokken en vorig jaar gedegradeerd was uit de vierde klasse. Dan is zo een wedstrijd op papier een uitdaging.

  Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat onze mannen er zin in hadden. Druk op de bal, vooruit durven voetballen, duels aan gaan en ook voetballend mooie combinaties laten zien. Dit resulteerde al na 11 minuten in een 1-0 voorsprong. Rick veroverde de bal op het middenveld, speelde zich vrij en gaf een mooie dieptepass op Tim. Deze onderschepte sprintend de bal en in een korte struggling met zijn mandekker won hij het duel en passeerde vervolgens de keeper op een fraaie wijze. Dat gaf onze mannen lucht en moed.

  Daalhof werd steeds sterker en zocht met man en macht de aanval. Doch, onze verdediging stond als een huis. Er werd goed verdedigd en door een goede omschakeling ontstonden er kansen om de voorsprong uit te breiden. Helaas zat het even niet mee en 2 opgelegde uitbraken werden abrupt onderbroken door de grensrechter die ( volgens velen ) buitenspel vlagde. Daalhof voerde de druk nog meer op, ook zij kregen voldoende kansen maar de bal wilde niet in het net vallen. RKSVB hield de 0. Toen was het rust.

  Na de rust zette Daalhof direct aan, speelde heel veel lange ballen en daar was onze verdediging wel tegen opgewassen. Max, Raf, Denzel en Wilco wisten alle ballen te keren en enkele schoten uit de 2-de linie werden goed gekeerd door onze keeper Jeffrey. Complimenten voor Raf, 20 keer neergehaald maar 25 keer opgestaan. Chapeau. Op het middenveld werd flink gestoord en geknokt en onze aanvallers zette direct druk bij de verdediging van Daalhof. Het was eigenlijk wachten dat de 2-0 zou vallen. Er waren in een spannende slotfase nog enkele goede kansen aan beide kanten maar na 9 minuten extra speeltijd floot de scheids eindelijk af. Eindstand: 1-0.

  Cruyff zei : Elk nadeel hep zijn voordeel" en ook nu is dit weer waarheid geworden. Het is misschien niet leuk om in de beker tegen erg sterke tegenstanders te spelen maar daardoor ben je wel beter opgewassen tegen goede tegenstanders en effectiever in het verzilveren van die hele kleine kansjes. En dat is ons deze wedstrijd goed van pas gekomen.

  Wat een begin van de competitie!!!!! Volgende week op naar Berg, ook een geduchte en goede tegenstander. Maar met zo'n inzet, teamspirit en uithoudingsvermogen moet ook hier een 3 punter inzitten.

  Tot de volgende keer, "de neutrale toeschouwer".

 • 1 Reactie

  Mooie en spannende wedstrijd.

  Reageer